Ohjelmistojen valinta ja yhdistäminen

Asiantuntija auttaa tunnistamaan tarpeet ja ratkaisut

Ohjelmisto- ja integraationeuvonta on palvelu organisaatioille, jotka ovat huomanneet, että asioiden pitäisi tapahtua nykyistä automaattisemmin ja tehokkaammin, mutta eivät ole varmoja miten tilannetta kannattaa lähestyä. Organisaatiossa on siis huomattu, että uudet ohjelmistot ja/tai ohjelmistojen parempi yhdistäminen voisivat tuoda tehokkuutta toimintaa. Tarkoitus on tutkia yrityksen tilannetta liiketoiminnan näkökulmasta ja löytää ratkaisuja, joiden avulla liiketoimintaa pystytään tehostamaan.

Palvelun tarkoitus on nimenomaan tunnistaa konkreettisia liiketoiminnan kehittämiseen liittyviä asioita. Esimerkiksi:

  • Mikä verkkokauppa-alusta soveltuu yrityksen B2B-/B2C-toimintaa ja miten se saadaan toteutettua
  • Miten yrityksen CRM-järjestelmää voitaisiin parantaa tai miten se ylipäätään kannattaa ottaa käyttöön
  • Mikä kassaohjelmisto soveltuu yrityksen tilanteeseen parhaiten ja miten se saadaan otettua käyttöön
  • Miten eri ohjelmistojen välinen tiedonsiirto saadaan automatisoitua

Teknistä tietämystä ei tässä vaiheessa siis tarvita, vaan ymmärrys yrityksen liiketoiminnan toimintamalleista riittää. Lopputuloksena on konkretiaa, josta voidaan edetä ohjelmistojen hankintaan tai niiden yhdistämiseen.

Tässä vaiheessa meille on kertynyt muun ohjelmisto- ja automaatio-osaamisen lisäksi näkemys juuri teidän organisaation toimintamalleista ja tarpeista. Tarvittaessa, ja aika monesti, toimimmekin projektipäällikkönä, kun ohjelmistoja hankintaan, otetaan käyttöön tai integroidaan. Me koordinoimme asiat kanssanne, jotta yksittäiset osaset saadaan varmasti toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla yhteen.

Riskitön neuvonta

Integraationeuvonta aloitetaan aina maksuttomalla etätapaamisella, jossa yrityksen tilanne ja mahdollisia säästöjä kartoitetaan. Maksullisesta asiantuntija-, suunnittelu- ja määrittelytyöstä sovitaan aina erikseen. 

Kannattaa ottaa yhteyttä heti sillä:

  • Alkukartoitus on maksuton eikä sido mihinkään
  • Maksullisesta jatkosta sovitaan erikseen, jos asiassa halutaan edetä
  • Saat joka tapauksessa vinkkejä toimintanne tehostamiseen

Aloitetaan! Sovi soittoaika!

Kenelle palvelu sopii?

Palvelu soveltuu lähtökohtaisesti kaikenkokoisille yrityksille, mutta erityisen hyviä tuloksia on saatu keskikokoisten B2B-alan yritysten kanssa.

Yritysten liiketoiminnan on hyvä olla jollain tapaa vakiintunutta ja parhaimmillaan kasvussa. Jos teidän yrityksessä voisi olla automatisoitavaa ja yrityksen liikevaihto on yli 1 MEUR tai yrityksessä työskentelee yli 5 henkilöä, on palvelusta teille todennäköisesti merkittävää hyötyä.

Mitä palvelu maksaa?

Neuvonta aloitetaan aina maksuttomalla etätapaamisella, jossa selvitetään liiketoimintaympäristöä ja potentiaalisia automaatiokohteita.

Mikäli yhteistyössä edetään asiantuntijatyöhön ja esimerkiksi työpajoihin, sovimme kustannuksista etukäteen. Lähtökohtaisesti asialle varataaan 1-2 päivää työaikaa, jonka aikana liiketoiminnan automatisoinnin mahdollisuuksia ja etuja konkretisoidaan suunnitelmaksi, jota voidaan lähteä toteuttamaan.